2011

Det är alltid trevligt när gamla kunder återkommer med förfrågningar; Grundform gjorde en del uppdrag åt Ross för 6 år sedan, och har nu efter upphandling fått uppdraget med att ta fram en helt ny webb för ross.se

Grundform har fått ett webbuppdrag för Abalon Ab, som jobbar med CRM-, Affärs och Säljstödsystem.

Tillsammans med SE Inredning ska Grundform ta fram illustrationer till kontoret hos Skeppsbron Skatt.

Grundform har fått i uppdrag att göra helt ny webbsida för SE Inredning och arkitekten Sofia Ehrengren. 

Grundform har fått i uppdrag att se över den grafiska profilen för HAMO Container AB; utgå från befintlig logotyp, göra allt material enhetligt samt ta fram en ny webbsida.

Grundfrom har fått i uppdrag att i första hand ta fram en logotyp till företaget Nordic Investment Club.

HBV är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar, i huvudsak kommunala bostadsföretag. Tillsammans äger och förvaltar de närmare 850 000 lägenheter.

 

Grundform har fått i uppdrag att bl.a göra trycksaker i samband med större upphandlingar.

Alla kunder är välkomna till Grundform - även mindre nystartade firmor som gärna vill se professionella ut från dag ett.

 

Stenwalls Trädfällning ville ha hjälp med logotyp, visitkort och en kontaktsida för webben.

Skidsäsongen är snart här! :-) Längdskidåkning har blivit alltmer populärt, men i Stockholmsområdet har det tidigare inte funnits möjlighet att få hjälp att finslipa tekniken.

 

Företaget XC Skidor startades av Johan Bivstedt och Fred Skantze, båda med stort skidintresse och lång erfarenhet som skidtränare.

 

XC Skidors mål är att hjälpa och utveckla längdskidintresserade i Stockholm att bli bättre skidåkare. De erbjuder skidkurser, privatlektioner, vallakurser och skräddarsydda program för privatpersoner, grupper och företag.

 

Grundform fick i uppdrag att göra en enkel logotyp, folder och presentkort. Lösningen blev en sportig logo där de röda delarna symboliserar skidspår och stavmärke.

 

Läs mer på företagets hemsida: www.xcskidor.se

Beautiful Business Award 2012 är en nationell tävling som lyfter fram företagarkvinnor som förebilder. Arrangörer är PwC, Tillväxtverket och nätverket Driftig.nu.

 

Tävlingen ska utse Årets Företagerska, Årets Tjänsteutvecklare och Årets Uppstickare.


Beautiful Business är företagande som bygger på nytänkande, hållbarhet och tillväxtambition. Det är affärer med tanke som inspirerar andra. Det är vackert att vara förebild.

Grundform har fått i uppdrag att bl.a göra en företagsbroschyr för SieMatic och Köksarkitekterna AB.

 

www.koksarkitekterna.se

Grundform har fått i uppdrag att göra om den grafiska profilen för MediaMentorerna.

 

www.mediamentorerna.se

I höst ska magikerna Joe Labero, Michael Halvarson och Charlie Caper tävla mot varandra i SVT`s stora lördagssatsning "Helt Magiskt". Till sin hjälp kommer de i varje avsnitt att ha var sin känd person. Formatet kommer från England där BBC-showen "Magicans"  har gjort succé och lockat över 6 miljoner tittar varje vecka.
Grundform har fått i uppdrag att formge/illustrera enheter som behövs för vissa av trolleritricken.
Läs mer om programmet.

Gamla och nya kunder, små som stora uppdrag samt kända och okända varumärken varvas i en bra mix på Grundform. Lite kortfattade nyheter som hänt senaste tiden:

  • Samarbete med varumärkesbyrån Rewir AB (fd Bodén & Co) främst gällande arbete med SJ.

 

Sommaren är här med välbehövlig ledighet - nu gäller det att ladda upp med energi och inspiration inför hösten!

 

Trevlig sommar!

Alexandra

Samarbetet mellan Grundform, Jenny Askenfors/Bofink och Sofia Ehrengren/SE Inredning har bl.a resulterat i logo för den populära bokhyllan Read samt även namn, logo och webb för mattan RugCycle - som nu kommit i en Kollektion 2:

 

Denna nya kollektion är en hommage till den Skandinaviska trasmattan, en matt-tradition som nästan alla har en relation till. Med gamla handgjorda trasmattor från norr skapar RugCycle tillsammans med Linda Lindorff (tidigare Isacsson) moderna mattor för moderna hem enligt grundtanken klassiskt, men modernt och utan att förstöra gammalt, vackert hantverk.

Mediterranean Direct erbjuder kvalitetsprodukter från Italien till överkomliga priser direkt till din dörr. Företaget ska nu byta namn till Mercatino.se och kontaktade Grundform för justering av logotyp samt önskade en uppdaterad enhetlig grafisk profil.

 

Nu när jag börjat jobba med uppdraget, är det väldigt täldigt trevligt att sitta med alla dessa bilder och texter med produkter från små och förstklassiga producenter i hela Italien. :-)

 

L'Italia a portata di mano!

20:20 Mobile är ledande distributör på den nordiska telekom och IT-marknaden. Grundform blev kontaktad gällande ett koncept- och idéarbete kring lanseringen av en ny produkt.

Idén (även kallat det hemliga projektet) rörande internetsäkerhet för barn föll tyvärr på mållinjen i Kinneviks tävling "Playing for Change" - men kommer med stor sannorlikhet få liv ändå med ett annat roligt samarbete. Och i en konstellation som passar produkten bättre!

 

Mer information om detta kommer jag att lägga upp längre fram.

 

:-) Alexandra

Idén har nu gått till 6:e och sista omgången: jurydagen den 6 april.

 

Bakgrund: För tre år sedan började en idé att gro hos mig, gällande internetsäkerhet för barn. Skisserna och idéerna har varit många sedan dess. Det följde med ett enkelt reklamblad i Tele2-fakturan från något som hette "Playing for Change": De sökte en ny omgång sociala entreprenörer för 2011 - ansökan fick fart på både affärsplan och nya idéer i detta roliga och spännande projekt.

 

Playing for Change/P4C stödjer sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn och unga. Det är ett samarbetsprojekt mellan bolagen i Kinneviksgruppen; Kinnevik, Korsnäs, Metro, MTG, Tele2, Millicom och Hugo Stenbecks Stiftelse.

 

Läs gärna mer: www.playingforchange.se

 

/Alexandra

Klädskåpet har nu fått logotyp, visitkort, stämpel, etiketter, skyltar och framförallt - butiken har öppnat! 

 

Läs mer om projektet.

För tre år sedan började en idé att gro hos mig, gällande internetsäkerhet för barn. Skisserna och idéerna har varit många sedan dess. För några veckor sen följde det med ett enkelt reklamblad för Tele2-fakturan från något som hette "Playing for Change": De söker en ny omgång sociala entreprenörer för 2011 - detta fick fart på både affärsplan och nya idéer.

Ansökan skickades in. Idén har hittills gått vidare 3 av 5 steg.

Nytt besked mitten av mars. Spännande!

/Alexandra

Några månader framöver kommer Grundform jobba på projekt tillsammans med DM-byrån Augusti med roliga uppdrag för bl.a Rädda Barnen och Porsche Sverige.

Grundform fick i uppdrag för ett halvår sen att ta fram en logotypserie. Nu är det dags för förpackningarna. Lansering förväntas till hösten. Eftersom det är ett helt nytt varumärke kan varken produktnamn eller innehåll nämnas ännu.

Grundform har fått i uppdrag att hjälpa ett konsultföretag med både nytt företagsnamn och en helt ny grafisk profil. Solertis AB blev precis godkänt, och detta arbete kommer att påbörjas närmaste veckorna.

Inspiration kan komma i form av något man ser, läser eller genom möten. Jag blev inspirerad nyligen av en jobbförfrågan som damp ner i mejlen, för en logotyp till ett nystartat företag/butik i Kalmar med namnet Klädskåpet. Jag ringde upp kontaktpersonen Linnéa, och vi pratade en stund - hon visade sig ha tydliga och kreativa idéer för den lilla butiken som öppnar nu i februari. Butiken ska sälja ekologiska och rättvisemärkta kläder, samt utvalt vintage. Och - det viktiga för mig - hon hade även förstått vikten av att ta hjälp med logotyp och grafisk profil. Ett litet dilemma uppstod dock gällande det ekonomiska, då kostnaden för en grafisk profil normalt sett hos Grundform, skulle vara betydligt över den budget som var satt.

 

En tanke började då att gro hos mig. Jag vet själv när jag startade mitt första företag som 24-åring (Odds & Ends, datakonsult), hur kul och viktigt det var med logotyp, men oftast saknas pengarna för den delen i början. Med start i år, kommer jag därför varje år att ge ett mycket förmånligt paket för en grafisk profil - som en slags Grundplåt - till en ung person som precis startat eget. Linnéa Lindblom och Klädskåpet blev alltså den första; info om hur detta samarbete och butiken går kommer läggas upp löpande här.

 

 

Grundplåt 2011

Linnéa Lindblom är 25 år och bor i Kalmar. Klädskåpet startade hon när hon kom tillbaka till Sverige från Skottland och fann att det inte fanns så mycket jobb i Sverige att söka. Hon började då titta på möjligheter att starta eget. Tidigare så har Linnéa mest arbetat inom livsmedel, som bagare, på kafé och restaurang, men intresset för kläder har alltid funnits där. Eftersom hon har tre systrar så var barndomshemmet alltid varit fullt av smycken, kläder, väskor och smink - vilket skapade ett tidigt intresse för detta. När Linnéa bodde i Skottland så brukade hon besöka vintagebutiker i Edinburgh och Glasgow, och tyckte om att hitta ovanliga plagg, ofta riktiga fynd - Klädskåpet är lite inspirerat av de butikerna.

 

Linnéa säger såhär om inriktningen för butiken:

"Vintage tycker jag är kul att handla, speciellt för att man kan se så tydligt hur mycket mer välgjorda äldre kläder är, till skillnad från dagens kollektioner. När jag handlar nytt så föredrar jag att köpa ekologiska och rättvisemärkta kläder. För mig är det en stor skillnad i kvalité och glädjen i att köpa någonting som man vet har gjort gott i alla led - från odlingen av bomullen/hampan till packningen av det färdiga plagget. I Kalmar så fanns det inte någon plats för att köpa ekologiska kläder och jag vet inte än om folket här vet vad det är för någonting, men vi får hoppas att de får upp ögonen för det!"

 

En kontaktsida är upplagd tillsvidare, www.kladskapet.com, och logotypen skissas på.

 

//Alexandra

Jenny Askenfors på Bofink, som Grundform delar kontor med, kände efter några år sen starten att det behövdes förnyelse av den grafiska profilen. Jenny hade tydliga visioner, som vi sen gemensamt arbetade fram. T.ex skulle känslan av blogg finnas på webben, och visitkortet/nya profilen skulle vara svartvit, med texten i fokus.

 

www.bofink.se

AnnaO är ett varumärke med färgstarka vackra textilier från Indien, tex kuddar, överkast, sjalar och dukar. Grundform har tagit fram en helt ny hemssida www.annao.se

Senaste nyheterna

Arkiv