REFERENSER

"Alexandra har designat och byggt vår nya hemsida. Vi har från dag ett känt en stor tillit till Alexandra, hon är väldigt behaglig att jobba med och har ett stort engagemang – hon har lyssnat in, kommit med kreativa förslag och lösningar och verkligen satt sig in i vår verksamhet.

Vi är väldigt glada över resultatet och kan varmt rekommendera Alexandra och Grundform som samarbetspartner!"
 

Helena Velin  |  Medlems- och eventansvarig
Ruter Dam Chefsutveckling AB

www.ruterdam.com

"Samarbetet med Alexandra och Grundform har varit lika trevligt och kreativt som vanligt. ROSS arkitektur & design har åter haft nöjet att anlita Grundform för designen och uppbyggande av vår mycket uppskattade nya sajt.

Alexandra är en positiv, kreativ och lyhörd person som det är lätt att samarbeta med. Att resultaten blir så bra har att göra med Alexandras inställning till att det mesta går att ordna. Grundform står även bakom vår lyckade grafiska profil. Kan med full tillit rekommendera Grundform. Alexandra levererar - varje gång!"
 

Pål Ross  |  VD, Ross Arkitektur & Design AB

www.ross.se
 

Uppdrag: helt ny webb för tredje gången (2008, 2012 och 2020)

"Jag skulle inte vara där jag är idag, med min verksamhet, om det inte vore för Alexandra. Hon har byggt min hemsida och i den byggt in så otroligt många bra och snillrika lösningar för butik, bokning och betalningssystem och kloka genvägar. 

Alexandra har dessutom byggt en Onlinekurs åt mig och den har fungerat som en klocka från dag ett! Från betalsystem, funktioner, veckobrev, videofilmer, utskicksflöden, ja allt! 

Det bästa med Alex är nog att hon tar sig tiden att lära sig hur kundens behov ser ut, listar ut vad du som kund behöver, även då du inte riktigt har kommit underfund med det själv. För så är det ju oftast, att man vet att man behöver NÅGOT men inte vad och hur det ska se ut. Känner du igen dig? Där har Alex verkligen gått in och med sin intuition och fingertoppskänsla fångat precis mina ord, mina tankar och mina formuleringar och fått det hela att bli en otroligt väl fungerade plattform, en hemsida som fångat mig i ett nötskal.

Detta lyckas hon med hjälp av massor av klokhet, kunskap och stor portion gullighet. Alexandra är värd allt för mig (och är gullig mot mig även när jag gått in och klantat till något på egen hand).


Catherine Schück  |  VD, Work in progress by Schuck AB
www.schuck.se

Uppdrag: Ny webb, webbshop, banners sociala medier, Online-kurs (strategi och layout), Trello-flöde, löpande webb-uppdateringar m.m.
"Med många års erfarenhet av marknadsföring och varumärkesbyggande på stora företag, kan jag konstatera att Alexandra är en av de bästa jag arbetat med. Idag med ett eget litet företag MoovUp – med önskan och ambition om profilering och en grafisk plattform i kvalitet med ett stort företags krav och budget, har Grundform och Alexandra levererat över förväntan. 

Att arbeta tillsammans har från början till slut gått smidigt och har varit roligt. Alexandra vill alltid i varje delmoment leverera ett arbete som ska vara genomtänkt, unikt och bidra till ett företags framgång och affärer. Från att vid uppstart verkligen lyssna på behov och önskemål, har sedan skisser, förslag och slutlig grafisk plattform givit mig det jag önskat.  MoovUp har fått en tydlig, synlig och unik profilering med stor flexibilitet och kostnadseffektivitet inför framtida arbete. Tack Alexandra och Grundform!"


Åsa Hagdahl   |   VD, MoovUp AB
www.moovup.se

Uppdrag: Logo, grafisk profil, mönster, webb, trycksaker och skyltar.
"Alexandra har på ett otroligt förtjänstfullt och professionellt sätt hjälpt Chorus att förnya vår grafiska profil. Uppdraget: Gör något nytt – men ändå behålla det gamla! Trots ett omöjligt uppdrag har vi fått en ny profil som vi är jättenöjda med och som speglar såväl vår historia som vart vi är på väg.

Chorus har fått hjälp med såväl symbol som logotyp och typsnitt samt Word- och Powerpointmallar. Vi har också tack vare Alexandra och Grundform för första gången fått en grafisk manual, vilket kommer att hjälpa oss mycket i det dagliga arbetet, då vi i samband med detta också fått en ny design för både visitkort och kuvert. Vi har tack vare detta en grafisk helhet som gör att vi kan profilera oss på ett enhetligt sätt - stort tack för detta!”


Anders Henriques  |  Grundare Chorus AB
www.chorus.se

Uppdrag: Logotyp, grafisk profil, kontors-offset och mallar
”Det var roligt att redan från första början se Alexandras genuina engagemang och glädje över uppdraget. Alexandra är proffsig, hon är lyhörd för kundbehoven och hon levererar genomarbetade förslag.

Vi hade en tydlig tidplan att utgå ifrån, och fick i första steget tre olika grafiska profil-förslag vilket gjorde det enkelt att komma vidare i processen. Vi är mycket nöjda med slutresultatet!”


Sofia Beckman  | Kommunikatör, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
I samarbete med Energimyndigheten, Program: Design för energieffektiv vardag

www.designforenergi.se


Uppdrag: Logotyp, konceptmönster och grafisk profil
"Alexandra, jag vill med denna text uttrycka mitt stora tack för all hjälp jag fått från dig och dina kollegor på Grundform under etableringen av mitt nya företag. Jag är extremt nöjd med resultatet och väldigt glad över alla positiva kommentarer jag får från såväl kunder som konkurrenter.
 
Allt material ni hjälpt mig att ta fram har verkligen blivit superbra. Jag tycker själv (och många med mig) att min hemsida är en av de absolut snyggaste i branschen! :-)"


Hans Mörner  |   VD och Fastighetsmäklare
www.hansmorner.se

Uppdrag: Logotyp, grafisk profil, trycksaker, försäljningsmaterial och webblayout (i samarbete med Prek/FasAD, som stod för programmeringen och koppling till mäklarsystemet).

"Grundform och Alexandra har följt Smarta Samtal sedan vi föddes. Att ha en sådan web-förälder känns fantastiskt – och har varit helt nödvändigt för oss när vi svajat oss fram i tillvaron som nystartade bolag ofta gör. Grundform har alltid fått börja med blankt papper men har direkt förstått själva grundtanken med Smarta Samtal, och på ett snabbt, effektivt och kommunikativt sätt visat hur vi får ut maximalt av oss själva i både logga och webblösning.

Att jobba med någon som är så snabb och proffsig som Alexandra, och så konstruktiv, kunnig och pedagogisk som Klas, har gjort Grundform till något mycket mer än bara en vanlig leverantör. En stadig hand att hålla i när vi nu växlar upp vår verksamhet och ska sprida smarta samtal över världen."


Mia Odabas  |  VD och grundare, Smarta Samtal
www.smartasamtal.se

Uppdrag: 2014 gjorde Grundform logotyp, grafisk profil och webb till det då nystartade företaget Smarta Samtal. Sedan dess har det blivit många populära och uppmärksammade frukostsamtal som även har filmats och fotograferats - där Grundform löpande uppdaterat webben med materialet kring dessa samtal.

Läs mer om detta case >

"Nordic Port har en produktportfölj med 3 produktlinjer och har börjat lansera delar av dessa internationellt. En ny website med språkstöd skulle tas fram och den primära orsaken till att vi kontaktade Grundform var deras renommé som webbyrå med Hemsida24 som verktyg.
 
Grundform tog sig an uppgiften och tog fram ett nytt grafiskt koncept där det finns klara släktskap mellan de 3 produktlinjerna, men de står på sina egna ben. Baserat på detta koncept designades en ny website, och senare även en Grafisk manual, produktblad, roll-ups och visitkort.
 
Samarbetet med Grundform har fungerat utmärkt. Efter ett kort intromöte där målsättningar och bakgrundsmaterial gicks igenom, har all dialog skötts via telefon och nätet, vilket har varit mycket kostnadseffektivt. Alexandras och Klas känsla för färg och form, kunskap om verktyg, kombinerat med deras professionalism och responsiva arbetssätt har gett oss precis den hjälp vi sökte."


Jonny Dahlberg  |  Business Development Manager, Nordic Port
​​​​​​​www.nordicport.se

Läs mer om detta case >

"Att få möjlighet att se en helhet, en form och stil på det egna varumärket, att då också kunna ha material att presentera som jag är stolt över och som jag kan stå för, var något unikt för mig. Tack vare Alexandras förmåga att se helheten kunde jag det. Jag är mycket tacksam för ett fantastiskt samarbete som gett mig möjligheten att nå ut på ett bättre och tydligare sätt!"
 

Daniel Mendoza  |  Författare och föreläsare, grundare av Good News Magazine

www.danielmendoza.se

Uppdrag: Justering av befintlig logotyp, skapa visitkort samt företagsfolder

”Som Marknadsansvarig på Kentor arbetar jag med väldigt många arbetsuppgifter samtidigt. Att ha externa samarbetspartners som jag litar på till 100% är en absolut förutsättning för att jag ska kunna leverera bäst resultat.
I Grundform har jag hittat exakt en sådan partner, som dessutom levererar ”det lilla extra”.

GrundformsTimmar-konceptet fungerar klockrent: jag får den hjälp jag behöver för stunden och kan själv styra hur jag fördelar timmarna över tid. Grundform har en grym förmåga att omsätta min vision, tankar och text i attraktiv och modern design. Jag kan varmt rekommendera Grundform till alla som vill ha en leverantör som har både gedigen kunskap och ett stort hjärta!”


Nanda Jansson  |  Marknadsansvarig, Kentor AB (Numer heter bolaget Sopra Steria)
www.kentor.se​​​​​​​

 

Läs mer om detta case >

"Tack Grundform och Alexandra Németh för hjälp att skapa min grafiska profil! När jag såg förslaget på logotyp förstod jag att ni förstått kärnan i mitt budskap, förstått vad jag ville kommunicera ut. Ni hade tänkt på de små detaljerna, de små nyanserna som gjorde skillnad.

Ni fick fram den professionella, estetiska och det varma känslan i en och samma symbol.  På kort tid skapade ni en stilren logotyp som sade allt vi talat om. Jag kan varmt rekommendera Grundform!! Tack Alexandra"


Gabriella Svanberg  |   Leg. Psykolog / specialist i neuropsykologi
www.gabriellasvanberg.se

Uppdrag: Logotyp, grafisk profil, visitkort, brevpapper samt webb-visitkort

”Efter flera år kände vi att det var dags för en uppfräschning av vår logotyp och grafiska profil. Grundform tog ett helhetsgrepp och såg över hela vårt behov för både papper, kuvert samt våra digitala dokument. De har dessutom hjälpt oss med profilartiklar och ”give aways” – allt med ett resultat som varit över förväntan.

Att våra kontaktpersoner hos Grundform även är otroligt trevliga, snabba och har flera prisvärda paket för sina tjänster gör att vårt val att anlita Grundform är det bästa vi har gjort."


Sussie Ahlberg  |  VD, Account IT
www.accountit.se​​​​​​​​​​​

”Processen för att ta fram våra delårsrapporter är tidspressad med mycket exakta datum och klockslag för när de olika momenten ska vara klara. Grundform anpassar sig efter våra önskemål och är flexibla, noggranna och pålitliga. De anstränger sig alltid till det yttersta för att kunna finnas tillgängliga under de tider vi kommit överens om och leveranserna kommer alltid enligt tidplan."

Ingrid Östhols  |  tf. kommunikationschef, Hemsö
www.hemso.se​​​​​​​​​​​

Läs mer om detta case >

"Som liten företagare med stora ambitioner, är det ofta väldigt svårt att nå ut på rätt sätt. Vi på Novus Kunskap drog oss länge för att anlita professionell hjälp för vårt profilprogram. Till det fanns två orsaker: för det första var vi oroliga att hippa reklamkillar inte skulle förstå vårt budskap och rent av "se ner" på försäljning. Den andra orsaken var att vi var rädda för kostnaden.
 

Vi hade den yttersta förmånen att få träffa Grundform och Alexandra Németh. Vi fick en människa som visade en djup förståelse för vår lilla verksamhet och vad som är unikt med den. Vi kände oss omhändertagna och förstådda på ett sätt vi aldrig tidigare gjort. Vårt profilprogram är nu enhetligt och vår hemsida en av branschens i särklass bästa.
 

Alexandra bryr sig om kundens bästa, inte huruvida hon ska få åka till Cannes och ta emot guldlejon. Vi kan inte annat än varmt rekommendera Grundform och Alexandra."
 

Peter Paunovic  |  VD, Novus Kunskap

www.novuskunskap.se


Uppdrag: webb och säljmaterial, samt justering av befintlig logotyp och grafisk profil

”När vi stod inför lanseringen av en ny publikation följde också viljan och behovet att se över hela vår grafiska profil. Grundform blev valet av partner och de fattade uppdraget direkt och kom med kreativa idéer samt raka och proffsiga rekommendationer kring vårt varumärke.
 
Grundform är verkligen engagerade och brinner för sitt arbete och fortsätter skapa resultat som överträffar mina högt ställda förväntningar. Det är ett sant nöje att arbeta med dessa proffs som dessutom har denna härliga, glada, energiska och omtänksamma attityd mot sina kunder." 


Pia Lundgren  |  Verksamhetschef, Svenskt Projektforum​​​​​​​
www.projektforum.se

Läs mer om detta case >

"Jag fick nys om Grundform via Hemsida24, vars hemsidesverktyg jag hade använt i många år. Jag hade bestämt mig att ta det stora klivet och bli helt egen från att tidigare drivit eget företag deltid parallellt med en anställning som konsult. Efter många år som kommunikatör och digitalansvarig är jag van att beställa små som stora webbprojekt. Men jag behärskar inte själva hantverket inom design utan lämnar det gärna till experterna.

Resan med Grundform, från min gamla hemsida som jag slängde ihop i all hast för flera år sen, till att ta fram en ny grafisk profil och ny design på hemsidan har varit otroligt kul och inspirerande. Alla på Grundform är riktiga proffs, effektiva, roliga att jobba med och lyhörda. De har ett bra öga för helheten och ett genuint intresse för att du ska lyckas med din lansering. Efter många år i den digitala branschen så känner jag att jag varmt kan rekommendera dem!"

Åsa Kramers-Edlund
www.motivida.se

Grundform arbetade under andra halvan av 2015 fram ny logotyp, grafisk profil och webb till Åsa och Motivida.

"Vi är ett rekryteringsbolag som har funnits under många år och vi är idag 10 personer. Vi jobbar brett inom olika typer av branscher och med allt från säljrekrytering till styrelserekrytering. I takt med att verksamheten har vuxit och vi har blivit fler konsulter, så kom behovet att förnya hemsidan.

Vår styrka är rekrytering och inte att vara kreativa på att skapa ny hemsida. Kontakten med Alexandra och Grundform har varit fantastisk. Jag har mycket stor erfarenhet att köpa byråtjänster under många år och det har varit otroligt smidigt att jobba med Alexandra och Grundform.

Grundform har förmågan och förstå hur vi vill kommunicera trots att vi själva inte alltid lyckas vara helt tydliga. Grundform har skapat en ny hemsida som många av våra kunder har uppmärksammat på ett mycket positivt sätt.

Vi uppskattar också hur smidigt det är att göra uppdateringar på nya hemsidan. Grundform har även varit behjälplig efter att hemsidan varit klar.

Jag kan verkligen rekommendera Grundform: Alexandra är kunnig, har känsla för stil och form.

Att det dessutom är mycket trevligt att jobba med henne, är ju bara en fördel."
 

Jerker Larsson  |  Partner 10TON Rekrytering

www.tioton.com
Uppdrag: moderniserad logotyp och webbsida

"Tusen tack för kanonfin insats!!"

Maria Lundqvist, Cake Me Happy
www.cakemehappy.se


 

"När jag tog kontakt med Alexandra var min hemsida spretig och utan riktig grafisk profil som identiferade mig och företaget; något jag skämdes att visa upp.

Alexandra var så proffsig i sitt upplägg och hennes positiva inställning gjorde att jag kände mig trygg. Vägen till att ta fram min nya grafiska profil har varit rolig och ett arbete jag sett fram emot. Att profilera ett företag som står på flera ben är inte lätt, men med Alexandras hjälp blev det som jag hade tänkt mig - och ännu bättre.

Alexandra jobbar fram tills dess att kunden är nöjd. Hon fick jobba och ta fram många olika loggor - jag var ingen lätt kund att ha att göra med.. :)
Trots det så hade hon alltid den goda attityden och svarade: "om det inte känns bra, är det inte rätt - jag är nöjd när du är nöjd".

Hon har fått tagit fram allt; hemsidan, logga, roll-up, visitkort, ppt till mina föreläsningar osv. Efter leverans utav grafisk profil är jag fortfarande en god kund hos Grundform. Jag har haft fördelen att jobba med alla på företaget och Alexandras positiva aura har verkligen smittat av sig på hennes medarbetare/kollegor. Jag vill ofta ha hjälp på stört, och trots deras pressade schema ser de till att jag får levererat det jag vill i tid, oavsett om det är en fredag kväll eller måndag morgon.

När du får möjlighet att ta hjälp utav Grundform - gör det! Det kan komma att bli den bästa investeringen i ditt företag – det har det varit för mitt."

Diana Lahdo
www.dianalahdo.se

"Letar du efter en person som har ett snabbt grafiskt öga?
Någon som förstår sig på färg och form?
En partner med egna idéer?
Som är rak i sin kommunikation?
Och enkel att samarbeta med?
En person utan krusiduller?
Och en som tänker ett steg till?

Ring Alexandra på Grundform.

Grattis, du har hittat rätt."
 

Maria »Moja « Adlersson, konstnärinna

www.mojaadlersson.com

Uppdrag: logotyp, visitkort och webb

Christer Holmberg, VP Marketing  |  Polystar Instruments AB

www.polystar.com

Uppdrag: ny grafisk profil (dock ej logotyp) webb, trycksaker, årsredovisning m.m.

 

»...när vi behövde hjälp med att skapa en ny grafisk profil besökte vi ett antal byråer för att försäkra oss om att vi hittade en byrå som passade just oss som företag. Det var otroligt viktigt för oss att vi hittade en byrå som inte bara är professionell och mån om kvalitet, utan även rolig och okomplicerad att jobba med. I denna process framstog Alexandra/Grundform omedelbart som det naturliga valet för Polystar.

 

Förutom att vi är extremt nöjda med resultatet av den nya grafiska profilen, så är vi även mycket imponerade av Alexandra's förmåga att alltid kunna veta precis vad vi behöver och förstå vad vi letar efter. Alexandra/Grundform kommer i fortsättningen att vara det självklara valet för Polystar, och borde vara det enda alternativet för alla företag som prioriterar kvalitet, enkelhet och professionalism. «

Magnus Fischer, Kajakspecialisten

www.kajakspecialisten.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

» Alexandra har utformat min logga, design på hemsida, visitkort, säljmaterial, affischer mm. Hon har alltid förstått hur jag vill ha det, undantagslöst kommit med flera väsentligen bättre förslag och alltid haft tålamod då jag funderat fram och tillbaka. Hon har varit väldigt engagerad och alltid levererat förunderligt snabbt.

Inget betyg kan vara bättre än att jag ofta får positiva reaktioner på mitt grafiska material av mina kunder. Till en början blev jag förvånad, nu har det fått mig att verkligen förstå vikten av design som en del i kommunikationen med mina kunder. Jag är glad över att ha hittat någon som har en sån känsla för hur människor uppfattar färg, form, layout, etc. Självklart kommer Alexandra att fortsätta göra mitt grafiska material. «

Sofie Almlöw, VD  |  AddControl AB

www.addcontrol.se

Uppdrag: företagsnamn och logotyp, visitkort och dokumentmallar

 

» Jag kom i kontakt med Alexandra och Grundform via en gemensam vän. När jag gått in på hennes hemsida och tittat på de jobb hon utfört för andra kunder, blev jag övertygad om att Alexandra skulle vara rätt person för mitt uppdrag – att skapa en grafisk profil till min nystartade redovisningsbyrå samt ett egenutvecklat projektredovisningssystem. Hon fick mig att inse värdet av att ha en grafisk profil med enhetliga visitkort, brevpapper och hemsida – företaget känns mer professionellt, genomtänkt och utmärker sig bland andra. Alexandra gjorde ett grundligt arbete med olika grafiska inriktningar i en initial fas, var mycket lyhörd för min feedback och gav sig inte förrän hon hittat en stil vi båda kände för. Faktum är att trots att jag vid en avstämning var nöjd med slutresultatet, arbetade hon extra för att få till en knorr på min profil – mycket uppskattat. Utöver sin professionalitet och kreativitet, är hon dessutom en underbar person att jobba med. Jag kan bara starkt rekommendera Alexandra och Grundform till andra företag. «

Magnus Rosshagen, Fotograf | www.rosshagen.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, visitkort och webb

 

» Alexandra har med stort engagemang och yrkesskicklighet utvecklat mitt företags grafiska profil och designat min hemsida. Förmågan att lyssna på kundens önskemål och samtidigt överraska med smarta kreativa lösningar är en av hennes många styrkor. Resultatet har blivit över förväntan och jag är mycket nöjd med vårt samarbete.«

Systrarna Anna & Lollo Norrlin, Lavish Design AB | www.lavishdesign.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp och trycksaker

»Vi bad Alexandra/Grundform att utarbeta vår grafiska identitet. Alexandra lyckades på ett snabbt sätta sig in i vårt företag och förstå vår affärsidé. Hon skaffade sig tidigt i processen en känsla för våra produkter.

Med hjälp av Alexandras kompetens inom design, färg, form och layout, samt vårt kritiska granskande, skapade hon en logotyp för Lavish Design. Därifrån utarbetades hela den grafiska profilen som förmedlar just den stilrena, tidsenliga och unika design som vi står för.

Vi kan varmt rekommendera Alexandra. Framför allt har vi uppskattat hennes känsla för design, hennes förmåga att effektivt sätta sig in i vårt företag, samt hennes snabba leveranser av beställt arbete.«

Liza Östman, MatTant | www.mattant.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, visitkort

»Som nystartad företagare är jag tacksam för alla råd och tips jag kan få. Samtidigt vill jag ju vara säker på att min grafiska profil tydligt speglar mig och min företagsfilosofi.

Alexandra var otroligt hjälpsam från första stund. Hon gav mig och mitt företag ett väl genomtänkt formspråk och en grafisk helhet, både i fråga om logotyp och övrig profil. Alla hennes förslag kändes kreativa och roliga, och ur ett av dessa förslag tog hon fram ett material som känns både proffsigt, roligt och genomtänkt. Loggan känns helt som "jag", och helheten är snygg, ren och passar mycket bra för min verksamhet.

När allt arbete var klart fick jag ett utförligt och väl beskrivet "paket" med digitalt material, med förklaring och anvisningar om hur jag enkelt kan använda de olika dokumenten. Jag har, från första visningen, fått mycket beröm för företagets snygga profil! «

Fabian Bonnier, KTHFS - KTH´s Finanssällskap  |   www.kthfs.org

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp och trycksaker

 

»Alexandra/Grundform anlitades för att ta fram en helt ny grafisk profil åt KTHFS. Resultatet blev enastående och samarbetet fungerade genomgående friktionsfritt och över alla förväntningar.

 

Karaktäriserande för Alexandra är engagemang, pålitlighet och flexibilitet. Hon har genomgående visat prov på anmärkningsvärd idéhöjd och formkänsla kombinerat med en stor lyhördhet inför våra önskemål. Alexandra började med att skapa sig en djup förståelse för vad KTHFS står för och vad vi vill kommunicera med vårt grafiska yttre. Tack vare detta blev resten av processen mycket enkel och Alexandra kunde framgångsrikt och med stor precision guida oss med kreativa idéer. Att Alexandra fungerade både som projektledare och formgivare visade sig vara en stor fördel.

 

Vi vill varmt rekommendera Grundform till företag och organisationer som värdesätter kompetens, engagemang och kreativitet. Vi kommer inte att tveka att vända oss till Alexandra/Grundform för vidare samarbete.«

Marika Lindgren, Nordic Design Génève

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, visitkort

 

»Jag startade mitt företag i höstas, jag importerar nordisk designade kläder och smycken till Schweiz där jag bor. Jag kände att det var viktigt att ha en identitet på mitt företag då jag representerar olika märken. Det blev en riktigt fullträff med loggan och visitkorten som Alexandra gjort. Det var också viktigt att få fram det nordiska som jag representerar på ett enkelt och stilsäkert sätt.«

Agneta Dieden, VD  |  InterRelate AB

www.interrelate.se

Uppdrag: justering av befintlig logotyp, webb och dokumentmallar

 

» Jag ställer höga krav på stil och känsla. När det kommer till något som är så nära förknippat med vad jag står för som logotype och hemsida, kan jag vara jobbigt petig. Alexandra höll hela vägen. Hon såg möjligheter i allt och med sin känsla för det grafiska uttrycket och förmåga att tänka i nya former vändes all min frustration till glädje och tillfredställelse. Alexandra är lika skicklig som hon är smidig att jobba med. «

Filippa Dietmann, CoActive | www.coactive.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

»Alexandra/Grundform har haft uppdraget att göra CoActives nya profil: dvs. alltifrån logotyp, färger, hemsida, foldrar mm och jag är mycket nöjd med resultatet. Feedback från mina kollegor och kunder har varit att: allt stämmer in med det som mitt företag vill förmedla, allt från synupplevelse till känsla.

 

Alexandra är lyhörd och nyfiken, har en förmåga att fånga upp de signaler jag vill sända ut till kunder och vad som »är« CoActive. Hon är mycket lätt att samarbeta med, har en otrolig formkänsla och är oerhört professionell. Att ha haft en och samma kontakt i Alexandra som både formgivare och projektledare är en ren styrka, både tids- och kommunikationsmässigt.

CoActive rekommenderar, med glädje, Grundform vidare till andra och jag kommer att vända mig till Alexandra även i framtiden.«

Inredare Hanna Bertils Forsgård |  Hitta Hem i Stockholm AB

www.hittahemnu.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp och webb

 

»Att gå från en tanke och idé till verklighet är inte lätt alla gånger, särskilt när just teknik inte är ens kärnämne. Hur fantastiskt givande var det då inte att se mina, stundtals luddiga och spretiga, tankar utkristalliseras till en verklig hemsida under Maries/
Grundforms proffsiga hand! Den blev klar! Och den är jättefin! Min egen hemsida? Tack!«

Theodor Vitsos, grundare |  Vassilikos AB

www.vassilikos.se

Uppdrag: ny webb, logo och grafisk profil

 

»Jag kan varmt rekommendera Grundform, Marie och Alexandra har alltid haft ett trevligt bemötande, de är professionella, noggranna och hjälpsamma. Även mina kunder har kommenterat att jag har en snygg och "proffsig" hemsida, vilket är tack vare Grundform. Resultatet blev över förväntan!«

Per Johansson, VD  |  ADVIT

www.advit.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

» Jag har drivit IT bolag sedan 1986, ADVIT är det fjärde bolaget jag är med och startar, men först nu gjorde vi rätt från början... Grundform och Alexandra kom in redan innan det fanns ett namn på bolaget, det bästa man kan göra inser jag nu!

 

Grundform har levererat logotyp, gjort vår hemsida, design av visitkort, kuvert, brev- och PowerPoint mallar samt har förmedlat bra kontakter för tryck o dyl. Och vi har nu en egen grafisk manual.

 

Det har gått fortare, det är otroligt mycket bättre och det har blivit mycket billigare än när vi tidigare sagt "vi gör det själva, det blir billigare ...".

 

ADVIT är proffs på det vi gör och det är Grundform på sitt. Mitt råd - anlita alltid ett proffs direkt – det är med råge värt det! «

Pia Fehrm, VD  |  Pipols Bazaar AB

www.pipolsbazaar.com

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

»Som nystartad egen företagare tror jag att man mer än annars har behov av samarbetspartners som förstår en hel del om en hel massa saker, som ser helheten och kan spänna över fler discipliner. Pia & Pios samarbete med Alexandra/Grundform präglas av precis det - Alexandra är inte bara en kreativ grafisk formgivare, utan också ett klockrent bollplank för både detaljer i copy'n som en smart "extra hjärna" i mer strategiska frågeställningar.

 

Alexandra är kvicktänkt, kreativ, flexibel och arbetar dessutom riktigt snabbt - jag kunde inte fått mer av vad jag önskade än så.«

Kine Johanson  |  Barnens Rörelsebyrå

www.barnensrorelsebyra.se

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

»Vi fick kontakt med Alexandra genom Hemsida 24. Hon förstod snabbt våra intentioner med vår verksamhet och omsatte det till en logotyp och grafisk profil som överträffade vår förväntan. Alexandra är lyhörd och öppen för förslag. Hon är professionell, positiv och enkel att samarbeta med. Hon rekommenderas varmt av Barnens Rörelsebyrå. «

Lennart Jansson, VD  |  Firefly AB

www.firefly.se

Uppdrag: ny grafisk profil, dock ej logotyp, webb, trycksaker, årsredovisning m.m.

 

» Firefly är ett svenskt brandsäkerhetsföretag som är specialiserat på att tillverka och sälja tekniska system, som upptäcker och förhindrar brand och explosioner i processindustrier. Av försäljningen går cirka 75% på export. Firefly är sedan 1997 noterat på NGM Equity listan. Från tidigt 70-tal har vi på bolaget använt ett antal olika partners för vårt marknadsförings-material och vår grafiska profil. Att skapa en grafisk profil och ett bra marknadsföringsmaterial som fungerar väl i hela världen är en stor utmaning.

 

När vi på bolaget för några år sedan beslutade att förnya vår grafiska profil så definierade vi ett antal mål och började sökandet efter en ny partner som kunde ta ett totalansvar för projektet. Efter en mödosam men givande urvalsprocess beslutade vi oss för att välja Alexandra/Grundform som framtida partner. Vi är nu efter några års samarbete på det klara med att vi valde rätt. Grundform har snabbt och effektivt blivit »en del av företaget«. Vårt marknadsföringsmaterial har rönt mycket stor uppskattning världen över och är en viktig del i vår framgång på marknaden.

 

Vårt samarbete med Alexandra/Grundform har varit en av våra allra bästa investeringar, och jag vill gärna fungera som referens.«

Ylva Ekdahl  |  yeh yeh coach & konsult

www.yehyeh.se

Uppdrag: logotyp och trycksaker

 

»Med en fantastisk fingertoppskänsla för att hitta ett grafiskt språk för det jag och mitt företag står för, har Alexandra varit ett stort stöd och en innovatör i uppbyggnaden av grafisk profil för mitt företag.«

Linnéa Lindblom, Klädskåpet | www.kladskapet.com

Uppdrag: ny grafisk profil, inkl logotyp, webb och trycksaker

 

»När jag startade Klädskåpet så visste jag inte riktigt vilken väg jag skulle ta angående vår grafiska profil. Efter att ha sökt på internet efter någon som kunde designa min logotyp så hittade jag Grundform genom ett forum. Alexandra förstod på en gång vad för slags image vi ville ha och förklarade hur viktigt det är att man redan från början har en tydlig profil. Med en oerhörd lyhördhet så förstod Alexandra genast vad för slags kreativa tankar jag hade angående Klädskåpet och kunde översätta det till ett grafiskt språk. Vår logotyp och visitkort får alltid uppmärksamhet bland våra kunder och det ser verkligen unikt och proffsigt ut.

 

Jag är väldigt glad att jag kom i kontakt med Alexandra. Vårt samarbete har gett så mycket mer än att utveckla vår profil, hon har verkligen genomfört ett grundläggande arbete för Klädskåpet. Jag rekommenderar Grundform varmt till alla som behöver en professionell, intelligent och kreativ formgivare!«