AKTUELLT

Nytt fräscht år, nya fräscha texter.

När du sitter där och funderar på det nya året och allt som ska bli ännu bättre, kanske den här tanken slinker in: ”Vi skulle verkligen behöva göra något åt våra texter. Kanske fräscha upp de vi har eller skapa nya vassa budskap som får våra målgrupper att älska oss. Visst sjutton måste det finnas en copywriter som kan lösa det här på ett jäkligt bra sätt”.

Björn på Grundform är redo att hjälpa dig med just det. Alltså att skapa effektiv copy från
grunden, tvätta dina fintliga texter, översätta och anpassa till svenska målgrupper från engelska, norska och danska, och att vara delaktig i din kommunikationsprocess för att skapa attraktiv kommunikation av komplicerade förhållanden.

Det är många andra inom många områden som har tänkt samma sak och som har fått finfina
lösningar bara det senaste året. Några exempel är danska soffor, japanska bilar, streamad fotboll, webbaserad elementaranalysator, gymnasieskolor, personalutveckling, porslin, GDPR, artificiell intelligens, finans, juridik, hållbarhetsrapporter, fastigheter, flyttjänster, städtjänster, återanvändning av byggavfall. Och några till.

Kontakta Björn: bjorn@grundform.se

Nya ansikten och nytt sammanhang:
Studio grundform

Detta år fyller Grundform 15 år – alltså på tiden att utveckla företaget ytterligare! I början av april 2018 flyttade 4 nya kreatörer in på Studio Grundform, som flyttade in i helt egna lokaler på Surbrunnsgatan i juli, 2018.

Alexandra Németh, VD och Creative Director för Grundform har efter nästan 25 år i reklam- och mediabranschen ett stort kontaktnät och ca 45 löpande väldigt blandade kunder. Vissa dagar och veckor blir därför minst sagt hektiska, medan andra är lugnare. Att anställa kändes dock ej som ett alternativ, med tanke på att behovet av hjälp kan variera så mycket. Trevliga arbetskamrater är även ett måste för att det ska vara kul att jobba: att dela en kaffe, lunchsällskap samt givetvis att klura på, bolla och leverera uppdrag tillsammans med.

Lösningen på ovan ekvation blev därför att erbjuda kompetentera kreatörer att hyra plats på Grundforms trevliga kontor. Dessa personer arbetar alla med egna företag och kunder – och förhoppningsvis kommer de framöver även att göra jobb tillsammans med Grundform.
 
loading...

Film på webben och i sociala medier – för alla budgetar

Det som är enkelt, går snabbt och inte kostar skjortan – det blir ofta av. Många upplever att film är något som bara "de stora företagen" har råd med. Men nu har vi goda nyheter – snart kan vem som helst med en kamera i den smarta telefonen eller paddan skapa film, helt utan förkunskaper.

Vår samarbetspartner Ucast släpper snart sin nya och ännu bättre version av mjukvara som möjliggör ett snabbt och enkelt flöde för att ladda upp film som sedan presenteras i det egna företagets paketering, med intro, outro, logotyp, namnskyltar och liknande. Perfekt för att göra din hemsida mer levande och skapa intresse bland dina följare på sociala medier. 3 enkla steg:

  1. Filma med din kamera.
  2. Ladda upp till ditt Ucast-konto och redigera filmen med intuitiva inställningar som även den ovane klarar av.
  3. Placera den färdiga filmen (som är i rätt format och i din "kostym") och dela på din hemsida eller t ex på din Facebook-sida.


Vill du att vi kontaktar dig när Ucast lanserat den nya versionen – där vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett lägre pris?

Behöver du fräscha upp din hemsida24-sajt?

Om det var ett tag sedan du lanserade din hemsida kan det vara läge för en översyn och uppdatering. Hemsida24 har släppt en hel del nya funktioner och möjligheter att göra hemsidan toppmodern.

Som samarbetspartner till Hemsida24 sedan 7 år tillbaka vet vi också hur man kan få ut max av funktionerna. Och en hel del fix och trix. T ex hur man kan trolla med bilder och bakgrunder så att du får en design som definitivt skiljer ut dig från mängden. (Se exempel på våra senaste websidor)

Ett urval av moment vi gör i våra uppdateringsprojekt:

  • Genomgång av hur väl din nuvarande mall passar dina behov i relation till de nya sidmallar Hemsida24 släppt.
  • Anpassning till modernt bredare sektioner och fullbreddsbilder.
  • Anpassning och finjustering till hur sidan visas i mobilen och surfplattan.
  • Har du använt din grafiska verktygslåda till max? Det tar vi reda på!
  • Givetvis kan vi samtidigt uppdatera annat som du önskar få hjälp med, som kanske inte blivit av.

På mellan 5-10 timmar kan vi göra underverk med din hemsida. Köper du våra populära GrundformsTimmar betalar du dessutom mindre för kalaset, och får på köpet kanske ett antal timmar kvar till att se över andra delar av din grafiska kommunikation.

Hemsidan på 95 olika språk – på 2 timmar

Tänk dig att du går in i en affär i ett annat land – och så pratar expediten just ditt modersmål! Nu kan du få det på din egen hemsida till en väldigt låg kostnad. Med Googles Translate-plugin gör du innehållet tillgängligt på 95 språk(!), utan att behöva skapa en enda ny sida och framförallt utan att lägga en enda krona på egen översättning.

Varför inte testa nu på en gång, här på vår hemsida? Klicka här och byt språk på den här artikeln.
Ett tips kan vara att byta till ett språk du behärskar... :-)
Byt tillbaka till svenska genom lilla krysset längst uppe till höger.

Vi har implementerat detta hos ett flertal kunder redan och resultatet överträffar vida förväntningarna! Visst blir det ett och annat lustigt ord här och där, men spelar det egentligen så stor roll? I förhållande till alla fördelar? När man förstår att det är Google Translate som genererat översättningen, har man överseende med texten. Det är förbluffande träffsäkert.

Låt oss hjälpa dig med detta till ett fast pris baserat på 2 timmar*, snyggt integrerat på din hemsida, testat och klart.
*Som vanligt blir det billigare om du har köpt våra GrundformsTimmar.

Hittar dina besökare vad de söker på din hemsida?

Har du en hemsida med väldigt många sidor, eller är innehållet svårt att strukturera upp på ett sätt så att dina besökare enkelt hittar rätt?
Då kan du implementera Google Anpassad Sökning på din hemsida, endast ett par timmars jobb.


Modulen använder innehållet som Google redan har indexerat för ditt innehåll och presenterar det i en träfflista som alla känner igen – men som bara innehåller information från just din hemsida! Här kan du testa vår egen sökfunktion:

Som synes kan du i stor utsträckning anpassa både modulen och träfflistan till din egen grafiska profil, så att det känns homogent och som ett naturligt inslag på hemsidan. Som med alla Google-tjänster kan du också använda deras betaltjänster, och kan då välja att inte visa sponsrade länkar och liknande.

Vi hjälper dig gärna att anpassa och implementera sökfunktionen på din hemsida. Och om du inte har det nödvändiga Google-kontot (Gmail) som krävs så löser vi självklart det också.

På Studio Grundform sitter nu en bra blandning av kreatörer, men från september kommer vi att ha ytterligare 4 platser lediga för den som vill sitta med oss i våra fina lokaler på Surbrunnsgatan 34B.

Vet du någon du tror skulle passa in i vårt trevliga gäng? Är det du?