Bokhyllan READ

Kundinfo

 

Förvaring, inredning och konst i skön symbios
– hyllan READ uppmuntrar till kreativitet


 

Första samarbetet mellan mig och mina kontorskollegor Jenny Askenfors / Bofink och Sofia Ehrengren/SE Inredning, Inredningsarkiteter och möbelformgivare. De skapade en bokhylla för pocketböcker - och jag gjorde logotypen.

 

Från pressreleasen:

"Höstens mest litterära designnyhet är utan tvekan hyllan READ som skapats genom ett samarbete mellan Bofink och SE Inredning. READ finns i de fyra bokstäverna R, E, A och D. Hyllan kan stå på golvet eller hängas på väggen och finns i färgerna vitt, grått och svart. Formatet på bokstäverna är anpassat efter svenska pocketböcker men kan även användas till annan förvaring och dekoration.


Sofias (SE Inredning) och Jennys (Bofink) bakgrund som arkitekter och deras medvetna arbete med att kombinera inredning, arkitektur och konst påverkar i stor utsträckning deras formgivning. Detta syns tydligt i READ, där den ultratunna plåten knappt syns framifrån utan istället skapar en intressant form för de förvarade objekten. Sedd från sidan och bakifrån blir istället stålplåten ett karaktärsfullt, talande material som känns modernt och djärvt och där strukturlacken ger en spännande och skön känsla.


”Det mest intressanta med READ är att en så pass enkel lösning väcker så mycket känslor och intresse hos betraktaren”, säger Sofia Ehrengren. ”Människor har stannat på gatan utanför vårt kontor, bara för att sticka in huvudet och berömma eller fråga mer och det är
ovanligt”, fortsätter hon."

 

 


Brief
Klart att en så snygg och smart bokhylla som READ måste ha sin egen logotyp.

 


Lösning
Logotypen skulle fungera att stansa i plåt att fästa på hyllan. Eftersom den första bokstaven som togs fram var R:et, användes denna bokstav med böcker inuti i logotypen.