Marie Jacobsson

Alexandra om Marie:
"Tänk att det gick att hitta någon med detta engagemang & sprudlande glädje, som är galet bra på typsnitt och finurligheter. Dagarna som vi tillsammans sitter och jobbar fram en logga eller någon trycksak – då bubblar jag hela vägen hem! "

Roll på Grundform:
Art Director & Grafisk Formgivare

E-post: marie@grundform.se
Mobil: 0733 - 44 34 60

Marie älskar färg, form, olika material och strukturer!
I grunden är hon utbildad florist men har sen 2000 arbetat med grafisk formgivning, bland annat på stora företag som Accenture och PwC.

Hon vet verkligen vikten av ett företags grafiska profil – och att FÖLJA den.

2013 träffade hon Alexandra och de hittade genast ett samarbete där deras gemensamma skapande kunde glänsa!

"Det roligaste med mitt jobb är att få träffa människor med visioner, och att vi tillsammans på Grundform kan hjälpa dem på vägen att förverkliga sina drömmar."

Kort CV

2013–
Grundform

2010–2013
Frilansar inom grafisk formgivning

2002–2010
PwC
Originalare / grafisk formgivare på företagets marknadsavdelning.
Grafisk produktion och intranätets innehåll och grafiska utseende

2002–2002
Accenture
Graphic Support
Företagets grafiska avdelning. Arbetsuppgifter: skapa presentationer, inbjudningar, interntidning, grafik till webb och databaser, prototyper för webbsidor, bildbehandling, mjukvarusupport, utbildning. Allt i enlighet med företagets grafiska profil.

1998–2000
Lindeborgs Handelsträdgård
Florist
Arbete på handelsträdgård/blomsteraffär. Försäljning, binderier, varuvård, skyltning

Specialistkunskap

Typsnitt är ett kärt område för Marie. Hon kan sitta länge på olika webbplatser där all världens fonter samlas och vilja ha tillgång till i stort sett alla. Att hon till och med nördar ner sig i en podcast om typsnitt kommer inte som en överraskning för omgivningen.

Ett annat stort intresse är garn och stickning. Hon har till och med en egen webshop - Opalicious - där hon säljer garn och det intresset har lett till att hon är Grundforms egen webshopsexpert!